5 adımda Hazır Web Sitesi nasıl kurulur?

Yazar: turgaykarabiyik 26/11/2020 0 Adet Yorum Yapıldı

Günümüzde hemen herkes hem mobil hem masaüstü cihazlarla internete bağlıdır. Bu nedenle firmanızın hazır web sitesi ile de olsa internette bir alanı yoksa muhtemel bir çok potansiyel müşteriyi kaçırdığı anlamına gelir. Lokasyonunuz nerede olursa olsun firmanız için bir hazır web sitesi nasıl kurulur mutlaka bilmelisiniz. Hazır web site ile ürün ya da hizmetlerinizi internet üzerinden satabilir, sektörde adınızı duyurabilir, firmanızı lider konuma taşıyabilirsiniz. Hazır web site kurmak için öncelikle ulaşılabilir hedefler belirlemelisiniz. 5 adımda Hazır Web Site nasıl kurulur bir göz atalım.

 

       1. Web siteniz için gerekli planlamayı yapın.

 

Bir mağazanızın ya da ofisinizin olması satış yapmanız için yeterli olabilir ama firmanızı hazır web site ile dijital dünyaya taşımanız halinde satışlarınızın artış sağlayacağını göreceksiniz.

 

       2. Hedef kitlenizi belirleyin.

 

Dünyadaki tüm internet kullanıcılarına ulaşmanız gerçekçi bir hedef kitle belirleyici olmayacaktır. Firmanızın ürün ve hizmetlerinin hitap edeceği hedef kitleyi seçerek potansiyel müşterilerinize daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

 

  1. Web sitenizin tasarımını belirleyin.

 

Hazır web site tasarımlarını inceleyin. Web tasarım firmasına yaptıracaksanız firmanıza göre şekillendirmelerini isteyin. Temiz ve basit bir tasarım olması, markanızla ya da logonuzla uyumlu bir renk paleti ile işlenmesi, yüksek çözünürlüklü görsellerle desteklenmesi önemlidir. Okunaklı, kolay kullanımlı ve arama motorlarına uyumlu bir hazır web site olmasını tercih edin. 

 

  1. Bir alan adı seçin (Domain)

 

Firmanızın kim olduğunu, hangi ürün ve hizmetleri sunduğunu ve hedef kitlenizin size ulaşmasını nasıl daha kolay bir hale getirebileceğinizi düşünerek alan adınızı seçmelisiniz. Alan adınızı belirlerken markanızı da görünür kılmak ve ziyaretçilerin dikkatini çekmek önemlidir.

 

  1. Hazır web sitenizin içeriklerini ekleyin.

 

İçerik belirlemek hedef kitlenizin firmanız hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır. Ürün ya da hizmetlerinizi kaliteli görsellerle destekleyin. Hazır web sitenize haritadaki konumunuzu ve iletişim bilgilerinizi eklemeyi unutmayın. Sosyal medya hesaplarınızın tümüne hazır web sitenizin bağlantısını verin. SEO çalışmaları için anahtar kelimeler ekleyerek hazır web sitenizi internet dünyasına hazır hale getirmiş ve görünür kılmış olacaksınız.

Yorum Yap