SEO nedir? Kurumsal bir web sitesi için neden önem taşımaktadır?

Yazar: turgaykarabiyik 26/11/2020 0 Adet Yorum Yapıldı

Açılımı Search Engine Optimization olan SEO çalışması arama motorlarının web sitenizi tarayarak anahtar kelimeleri bulması ve arama motorlarında web sitenizi görünür hale getirmesidir. Türkçesi Arama Motoru Optimizasyonu olarak geçen çalışma firmanızın satış ve pazarlama faaliyetleri açısından büyük önem taşımaktadır.

 

SEO çalışması markanızı arama motorlarında üst sıralara taşımanın en büyük yoludur. Arama Motorlarının görevi web sitelerini robotlar aracılığı ile tarayarak içeriklerini incelemek ve kullanıcıların arayacağı anahtar kelimeleri bularak ilgili arama motorlarına kayıt etmektedir.

 

İnternet kullanıcıları ihtiyaçları olan ürün ve hizmetleri arama motoruna yazar ve genellikle üst sıralarda yer alan web sitelerini ziyaret eder. Bu durumda web sitenizin sürekli olarak ilgili anahtar kelimeleri SEO çalışması ile arama motoru robotlarına ulaştırması olmazsa olmaz bir gerekliliktir.

 

Arama Motorlarının en çok kullanılanı Google’dır. Google, SEO çalışması yaparken firmanızın markası ile ilgili anahtar kelimeleri tarayarak hizmet almak isteyen potansiyel müşteri adaylarına ulaştırmayı hedeflemektedir.

 

Firmalar etkili bir satış stratejisi için SEO çalışması yapan ajanslara ulaşır ve hedef kitlelerine firmalarını daha üst sıralarda gösterebilmek için rekabete girerler.

 

Firmalar ürün ve hizmetlerinizi internet dünyasında gösterebilmek için anahtar kelimeler kullanarak arama motorlarının robotlarına ulaşmayı ve arama motorlarında üst sıralarda yer almayı hedefler. Firmanızın arama motorlarında ilk sıralarda yer alması yeni müşterileri web sitenize çekerek satışlarınızı arttırmak yolunda ilerlemenizi sağlayacaktır.

 

SEO çalışmasının temel amacı, web sitelerini arama motorlarında hedeflenen kelime bazında üst sıralara çıkarmaktır. SEO çalışmasını web sitenize daha çok ziyaretçi almak için değil hedef kitlenizin ziyaretçi sayısını arttırmak için kullanmanız gerekmektedir.

 

SEO çalışması Google ve diğer arama motorlarının web sitesi içeriğinizi okuması, anlaması ve üst sıralara çıkarmasıdır.

 

SEO çalışması için anahtar kelime belirlerken arama motoru robotlarının dikkatini çekebilmek için anahtar kelimelerinizin arama motorlarına yazılma sıklığı, rekabet ve hizmetinizle olan ilgisini doğru belirlemeniz gerekmektedir.

 

SEO çalışması bir kereye mahsus yapılacak olan bir çalışma olarak görülmemelidir. Web sitenizi belirli zaman aralıkları ile optimize etmelisiniz. Web sitesi içeriğiniz arama motorlarını web sitenizin hangi sayfalarının önemli olduğu konusunda bilgilendirir. Ürün ve hizmetlerinizle ilgili olan içerikler ziyaretçilerinizin web sitenizde daha uzun süre zaman geçirmesini sağlayacaktır.

 

SEO çalışması web sitenizin görünürlüğünü arttırmanız için önemli bir araçtır.

 

Daha fazla SEO çalışması daha fazla nitelikli ziyaretçiyi beraberinde getirecektir.

Yorum Yap