İdeal bir şirket logosu nasıl olmalı?

Yazar: turgaykarabiyik 27/11/2020 0 Adet Yorum Yapıldı

Logo, firmanızın kurumsal kimliğini yansıtan en önemli görsel öğedir. Firmanızı her alanda temsil etme görevi üstlenmiş olan bu görselin hazırlanma aşaması özenle gerçekleştirilmelidir.

 

Günümüzde tüm firmalar markalarını logo ile güçlendirmeyi tercih etmektedir. Bilinirliğini ve marka değerini arttırmak isteyen modern firmalar kurumsal başarılarını dış görünümlerini de ön plana çıkaracak şekilde yol almaktadırlar. Bu nedenle ilk olarak özenli bir logo tasarımı ve web site kurulumuna yöneliyorlar.

 

Firmanız için tercih edeceğiniz en iyi logo anlaşılır ve nitelikli olmalıdır. Profesyonel olarak tasarlanmış bir logo sizi rakiplerinizden ayıracak ve hatırda kalmanızı sağlayacaktır.

 

İyi bir logo; sade, akılda kalıcı, firmanın ürün ve hizmetlerini anımsatıcı bir tasarım ile yapılmalıdır. Kurumsal kimliğinizi teslim etmeli, ekonomik olmalı ve farkındalık yaratmalıdır.

 

Firmanız için tasarlanacak olan logo işinizin niteliğine uygun ve firmanıza özgün olmalıdır. Kopya tasarımlar ya da rakip firmaları anımsatacak şekilde tasarlanmamalıdır.

 

Logo tasarımı da web tasarımı gibi işinin ehline bırakılmalı, iyi bir tasarımcı ile çalışılmalıdır.

Yorum Yap