Web sitesi kurdurmak isteyen işletmeler nelere dikkat etmeli?

Yazar: turgaykarabiyik 26/11/2020 0 Adet Yorum Yapıldı

Kurumsal bir web site kurdurmadan önce amacınızı belirlemeniz gerekir. Web siteniz kurulduktan sonra nasıl bir hizmet vereceğinizi, faaliyet konunuzu ve hedef müşteri kitlenizi planlamanız önemli bir adımdır.

 

Web sitenizi oluştururken ya da web siteniz için bir tema seçerken öncelikle kendinizi hedef kitlenizin yerine koymalı ve web sitenizde ne kadar uzun süre kalmak isteyebileceklerini düşünmelisiniz.

 

Web sitenizin sayfalarında yer alacak olan resimlerin, butonların sayfayı ziyaret edecek olan kişilere nasıl göründüğünü gözlemlemelisiniz. Karmaşık ve kullanımı zor bir tasarımdan ziyade sade, şık ve kolay bir tasarım hedef kitlenize ulaşmanızda işinizi kolaylaştıracaktır.

 

Bir web sitesi kurdurmadan önce alanında uzman bir web tasarım şirketi araştırmanız gerekmektedir. Web tasarım şirketi seçiminizi yaptıktan sonra firmanıza uygun bir Domain (alan adı) belirlemelisiniz. Alan adınızın barınacağı Hosting (sunucu) seçiminizde ise kaliteli, hızlı ve kullanıcı sayınıza uygun olmasına özen göstermelisiniz.

 

Seçmiş olduğunuz web tasarım şirketi ile sürekli iletişim halinde olabileceğinizden emin olmalısınız ve profesyonel bir hizmet beklemelisiniz. Web sitesi kurulum aşamalarınızı rahatlıkla takip edebilmeli, tasarımınızın kurumsal ve şık olduğundan emin olmalısınız.

 

Web sitenizin içerikleri hazırlanırken tasarım şirketinden yardım alabilir ya da kendiniz hazırlayabilirsiniz. Web sitenizin sürekli olarak güncellenmeye uygun olması ve kolay kullanımlı bir yönetim panelinin olması sitenizi uzun süre kullanabilmenize olanak sağlayacaktır.

 

Güvenlik sertifikası ve SEO çalışmasına uyumlu olmasının yanı sıra mobil uyumlu olması da ziyaretçi sayınızın artmasına yardımcı olacaktır.

 

Web sitenizin ziyaretçilerinin aradıkları ürün ya da hizmeti kolayca bulmalarına uygun bir yapıda olması ve sosyal medya ile desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Ziyaretçilerinizin sizinle kolay iletişim kurabilmeleri, rakip firmaları geride bırakabilmenizin en sağlam yoludur.

Yorum Yap